查看: 3829|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求救!換左cpu後好嘈

入bios

你有無睇過溫度?

同埋風扇轉速幾多?

你之前係邊粒cpu換去8350?
回復

要睇返你咩底板

好多底板一開機禁del就會進入bios

bios入面一般底板都會有得睇溫度轉速電壓等 通常會係h/w monitor 之類既選項入面有

係比之前嘈左好多定好少?
肯定係由cpu風扇發出?
回復

bios溫度同轉速係幾多?

同埋把風扇有無機會係插左係CASE_FAN而唔係CPU_FAN
回復

其實你個個溫度有dd偏高

不過以呢個溫度行呢個轉速係好正常

另外你以前960t個個風扇同埋宜家8350個個風扇應該係唔同
8350係有銅管散熱能力較好,不過相比起係960t個隻係會嘈少少

如果真係接受唔到就要另買散熱器
回復

1. 未必關cpu事, 有可能係hdd問題或者network問題 或者WINDOWS問題,你可以試下洗機後會唔會解決到問題, 或者係背景關D多餘程序

2. 要睇成部電腦先答到你..你將部舊電腦換左做960T..其他底板RAM火牛個D資料有無??
回復

以照你個情況黎睇

好大可能都係windows問題

只要重裝系統就能解決
回復

GTA5/BATTLEFIELD4 中高應該得..全高就唔肯定~特別係BATTLEFIELD4

你個windows本身裝左係c..你刪個陣只要刪c再安裝返係個到就ok

如果你無windows 碟...最初個windows係點裝?搵fd幫你裝就搵返佢
或者你搵唔搵到windows既iso放落手指..boot起手指裝亦得
回復