查看: 7381|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

100樂點求有心人幫助 對你地來說 這幾條問題很簡單

100樂點

首先  我都知錯左區架啦  但系砌機討論區個邊人流吾太多  所以我post系e度  同版主say個sorry先
入正題
我有budget $3000-3500左右  想砌部機聽下歌  打下機(e.g pes2010)
如果跟以下e條list砌  夠吾夠順???  條list有d咩好改???  ati 顯卡 藍寶石 同 powercolor相差幾多錢到???
p.s最好比多幾條list我揀啦
最後一條問題:我想問  如果我系農曆新年個段時間買e堆野黎砌  會吾會有d咩野系買吾到???

我知好難睇架啦段野  我表達能力吾系幾好  睇吾明既話敬請原諒^^
$3500 [Intel]

Intel PDC E6300 (2.8GHz) 2M [VT] $560.00
MSI P43-C51 P43 M/B $560.00
A-DATA / Kingston / Super Talent DDR3 1333MHz 2G Ram $340.00
A-DATA / Kingston / Super Talent DDR3 1333MHz 2G Ram $340.00
Seagate 320G ST3320418AS 16M HDD $360.00 / WD 320G 3202ABYS 16M HDD $360.00
MSI 9800GT 512M GDDR3 $720.00 / Powercolor HD4850 512M GDDR3 $720.00
Corsair CX400W 80Plus (Standard) $390.00
DVD Writer 22/24X SATA $180.00
Case: $200.00
Total: $3650.00 / $3650.00

最佳答案

查看完整內容

部機會吾會話太熱??? 睇你汁線同通風而定,CPU原裝HS唔超唔會超過60度 9800gt系咪熱過hd4850??? 正常係,睇返個HS點設計 風''線''個d又系吾系必需? 唔係必要,但最好機箱入面前後都有把,有對流 甘如果要加風線應該加幾多個同埋幾多錢左右??? 前後各一就夠,幾大就要睇返你個機箱設計,8CM普通20蚊,好D 40蚊,12CM會貴D ...
回復

部機會吾會話太熱???     睇你汁線同通風而定,CPU原裝HS唔超唔會超過60度
9800gt系咪熱過hd4850???   正常係,睇返個HS點設計
風''線''個d又系吾系必需?  唔係必要,但最好機箱入面前後都有把,有對流
甘如果要加風線應該加幾多個同埋幾多錢左右??? 前後各一就夠,幾大就要睇返你個機箱設計,8CM普通20蚊,好D 40蚊,12CM會貴D
回復

硬碟轉WD
Seagate我也放棄了
回復

3千5蚊就咪用煙記啦..
amd c/p值高好多
回復

3千5蚊就咪用煙記啦..
amd c/p值高好多
cheak 發表於 16-1-2010 20:19

AMD有咩選擇???
e條list我都系 系砌機討論區d置頂帖度搵
同埋知吾知有咩網系睇d硬件咩價錢甘樣???
回復

4# kan456
amd更係620+770/785g
回復

AMD有咩選擇???
e條list我都系 系砌機討論區d置頂帖度搵
同埋知吾知有咩網系睇d硬件咩價錢甘樣???
kan456 發表於 16-1-2010 20:32

砌機討論區都有amd list^^"....
回復

砌機討論區都有amd list^^"....
※暗雲之雷※ 發表於 16-1-2010 23:04

版主可吾可以解決到我既問題???
吾該ah
回復

AMD Athlon II X3 425 (2.7GHz) $550.00
MSI 770-C45 M/B $470.00
Seagate 320G ST3320418AS 16M HDD $360.00 / WD 320G 3202ABYS 16M HDD $360.00
MSI 9800GT 512M GDDR3 $720.00 / Powercolor HD4850 512M GDDR3 $720.00
Corsair CX400W 80Plus (Standard) $390.00
DVD Writer 22/24X SATA $180.00
Case: $200.00
Total: $3550.00 / $3550.00

Choose Other CPU:
AMD Athlon II X2 250 (3.0GHz) $520.00
AMD Athlon II X3 435 (2.9GHz) $605.00
AMD Athlon II X4 620 (2.6GHz) $750.00
Choose Other Display:
XFX GT240 512M GDDR5 $730.00
Powercolor HD4770 512M GDDR5 $700.00
Choose Other Power Supply:
Cooler Master RS460 460W 80Plus (Bronze) $440.00
回復

AMD Athlon II X3 425 (2.7GHz) $550.00
MSI 770-C45 M/B $470.00
Seagate 320G ST3 ...
※暗雲之雷※ 發表於 17-1-2010 00:06

跟e條list砌既話
隻火牛會吾會話吾夠推  或者無甘好之類架???
回復