查看: 2293|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想Update部電腦

#
5樂點

我部電腦↓

想玩呢隻game既配置↓
•作業系統: Windows Vista, XP, or 2000
•CPU: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 or AMD64X2 (or higher)
•記憶體: 1 GB for XP / 2 GB for Vista
•光碟機: DVD-ROM Drive
•容量: AT least 7.5 GB of free space
•顯示卡: DirectX 9 compatible video card (Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for pixel shader 2.0)
•音效卡: DirectX 9.0c compatible sound card
如果要唔lag 可以換咩硬件?
回復

你呢個要求同埋#1個要求唔同左@@

你宜家呢個要求要Intel Core 2 Duo 2.6GHz
你cpu唔夠..其他都夠
回復

12# ※暗雲之雷※

如果加多 1g/2g 800Mhz Ram 有沒用?

我玩呢隻game
最低配置要求】
Windows XP SP3 或 Windows Vista SP2
Intel Core 2 Duo 2.6GHz 或 AMD Athlon64 X2 3800+
具備256M顯存,支持SM3.0的DX9.0c顯卡(NVIDIA GeForce 7800或更高;ATI Radeon X1800或更高)
系統內存1GB(XP);2GB(Vista)

我配置符合?  而家部電腦A-Data 800MHz 2G RAM 但玩果時都有Dlag 較左最低效能
加多2G/1G 有沒幫助?
回復

8G 677MHZ

不過你底板SLOT有限
回復

我塊版最多可以支援幾多GB 既 A-Data 800MHz RAM?
回復

火牛無問題
RAM要轉...你條係NB RAM唔岩用
A-DATA DDR-2 800MHz 1G Ram HK$ 169.00 X2
回復

沒....因為我以家果隻火牛(勁量牛)成日都好熱
我諗住換Corsair ps-cx400 cmpsu-400cxuk 400w 80+ 火牛+
    RAM換 Kingston DDR2 667MHz 2G SODIMM
咁樣update電腦好唔好?
回復

硬件方面你部機夠做
應該系軟件方面,,
有無試過洗機再試?
回復

可能係個OS問題.....建議重裝試下
回復

我玩得唔順.......玩得好慢..
回復

基本上呢部電腦係夠做呢隻game兼唔lag
回復