查看: 18527|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 大家請留意...................又一騙案

關閉 [複製鏈接]
SIU-CHUN@live.hk

呢個人  話用星錢同我換紅心點數卡...
我比哂4張佢  總值200港幣.. 之後佢就off左..
而佢一個仙都無比到我...

算啦..我呢排考緊試 ....  我比多3日時間佢.. 如果佢都係無上線..
我就跟足下面咁處理.. 3日都無既話    ... 你可以洗定pat pat^^

--------------------------------聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組-----------------------------------

我 們 的 郵 寄 地 址 如 下 :
香 港 灣 仔
軍 器 廠 街 一 號
警 察 總 部 大 樓 二 十 二 樓
香 港 警 務 處 商 業 罪 案 調 查 科
防 止 科 技 罪 案 組
防 止 科 技 罪 案 小 組 可 以 經 由 以 下 電 話 號 碼 聯 絡 :
主 管 : 黃 鴻 虎 偵 緝 高 級 督 察
副 主 管 : 梁 永 昶 警 長
Telephone: (852) 2528 3482
Fax: (852) 2328 7128

你 可 以 透 過 電 郵cpu-tcd@police.gov.hk聯 絡 防 止 科 技 罪 案 小 組

回復

報警拉佢啦.__.連續3日都有人比人昆
回復 支持 反對

兩名男子因串謀詐騙被判監

兩名男子今日(六月二日)在東區裁判法院因串謀詐騙,各被判入獄十二個月。

案情透露,今年三月,一名銀行職員收到一名男子提交的個人貸款申請表,貸款金額為二十五萬元。銀行其後懷疑該名男子提供虛假入息證明,遂向警方報案。

商業罪案調查科接手調查案件,並於五月二十四日,當三十四歲男子陳家俊到銀行出示一張偽造身份證領取支票時,將他拘捕。

商業罪案調查科探員經深入調查後,拘捕四十四歲男子黃少龍,他涉嫌指使陳家俊犯案。

兩人最終被控以串謀詐騙罪名,陳家俊則被加控行使偽造身份證明文件罪名,今日被判監禁。

有例子..   佢當時msn 仲加左個人入黎話有信譽.. 搵人同佢證明...
宜家連幫佢證明既人都有可能觸涉法例!!
回復 支持 反對

報警拉左佢就岩啦 ^_^"
最憎d死昆狗
回復 支持 反對

前幾日警方終於拉到專係遊戲做昆狗的集團-.-''
不過拉Ge係大案來- -
你呢d小案都好難受理
(要捉都捉大賊La~)
回復 支持 反對

5# Success

點搵大賊-.-
回復 支持 反對

x japna wo
回復 支持 反對

報警拉la   .... 唔好咁樣比佢 再昆下去 .......
回復 支持 反對

捉佢=GD~
唔好比呢D昆狗 昆人
回復 支持 反對

睇到你的證據好難會捉到佢
回復 支持 反對